Martinskí hokejisti zdolali v 3. zápase baráže o extraligu Bardejov

24.03.2013 Celý región

Bardejov 23. marca (TASR) - Martinskí hokejisti vyhrali v sobotňajšom zápase baráže o Tipsport extraligu nad domácim Bardejovom 4:2 a v sérii hranej na štyri víťaztvá vedú 2:1.
 
Bemaco HC 46 Bardejov - MHC Mountfield Martin 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Góly: 16. Nagy (Mojdis, Sabol), 43. Ščurko (Kramár, Valentín) - 32. Petruška (Novotný), 36. Themár (Novotný, Petruška), 58. Važan (Themár), 58. Petruška (Kolena, Hollý).
Rozhodovali: Jura, T. Orolin - Bednár, Gavalier,
vylúčení: 6:5,
presilovky: 1:2,
oslabenia: 0:0,
2500 divákov
/stav série: 1:2/
 
Bemaco HC 46 Bardejov: Marton - Kramár, Valentín, Krčula, Tkáč, Polaček, Mojdis, Šimo - Hričina, Ščurko, Nagy - Baláž, Sabol, Halás - Stríž, Dancsák, Valchař - Česelka, Belušár

MHC Mountfield Martin: Šúrek - Novotný, Perniš, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Grman, Dvořák, Ejem - Važan, Fujerík, Themár - Petruška, Hollý, Kolena - Vaško, Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko

Na treťom barážovom stretnutí sa v Bardejove zišla vypredaná kulisa, ktorá od začiatku videla nátlakovú hru domácich, na ktorú sa Martinčania dobre pripravili. Podržal ich brankár Šúrek, ktorý zmaril šancu Dancsáka, no v brejku Themár preveril pozornosť domáceho gólmana Martona. Azda najusilovnejší domáci center Sabol v 16. minúte poslal puk do pravého kruhu Mojdisovi a jeho tvrdú strelu Nagy tečoval na prvý gól. Fujerík za hostí mohol pred sirénou vyrovnať, ale Marton sa nedal.

V druhej časti hry domáci zvládli presilovku hostí a Hričinove sólo zastavil nedovolene Pukalovič. Vzápätí Sabol sa prebil pred brankára hostí a namieril do žŕdky. Martinčania čakali na brejk a ten sa im vydaril v 32. minúte po úniku Holého, toho Marton šancu ešte zmaril, ale z ďalšieho tlaku pred bránou Pertuška vyrovnal. Keď Sabol opäť nezakončil, domáci znervózneli, boli vylučovaní a pri oslabení o dvoch hráčov Valchařa a Baláža diváci najprv zahádzali ľadovú plochu odpadkami a Themár dostal extraligistu do vedenia.

Do záverečnej tretiny domáci nastúpili agresívnou hrou, z čoho pramenil gól z hokejky Ščurka na 2:2, vypracovali si aj ďalšie šance najmä Dancsák sa dokázal prebiť pred Šúreka. Keďže ale nevyužili presilovku v 52. minúte, hostia sa zmobilizovali, usadili sa pred brankárom Martonom a v priebehu tridsiatich sekúnd strelili dva góly.

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Sme smutní z prehry, zápas bol ako na hojdačke. Podstatné bolo, že sme vyrovnali na 2:2, ale príčinu prehry vidím v tom, že keď sme si vytvorili niekoľko gólových šancí, nedali sme vedúci gól. Extraligista má skúsených hráčov, čakali a využili naše zaváhanie pri našej chybe na modrej, potom sme dostali štvrtý gól pri našom vylúčení a nemohli sme nič robiť v koncovke. Chlapci sú nabudení a zajtra chceme sériu vyrovnať."


Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Očakávali sme búrlivú, no fantastickú atmosféru, boli sme pod tlakom domáceho tímu i divákov. Dôležité bolo, že sa nám podarilo ustáť tlak domáceho tímu po vyrovnaní na 2:2 v tretej tretine. Mali sme príležitosti, nedali sme góly. Ten tretí gól Važana bol zlomový. V zápase sa nám darilo vytvoriť brejkové situácie, horšie to bolo ale so zakončením, podržal nás ale brankár."
 

Vyberte región